Back To Top Button

Pelikan Souverän® – Blue Dunes (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

Pelikan Souverän® – Blue Dunes (special edition)

(НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

 

Souverän® серијата на Пеликан е вистинска класика во светот на ексклузивниот прибор за пишување. Класичниот и елегантен изглед дозволува да го користите во секоја прилика, а претставува и одличен подарок за вистинките љубители на пенкала. Оваа серија е позлатена со 24 каратно злато, а врвовите се направени од 14 (М 300 – М600) или 18 (М800 – М1000) каратно злато, во зависност од серијата. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

Blue Dunes 800 моделот е достапен како налив перо и хемиско пенкало.

Ви ги препорачуваме и Edelstein® мастилата на Пеликан за комплетно доживување на ова налив перо.