Back To Top Button

Запознајте се со вашите нови СМАРТ ТЕТРАТКИ

Lipa Mill во соработка со Графотекс на пазарот воведува нови иновативни СМАРТ ТЕТРАТКИ со мобилна апликација SmartLines која е спeцијално изработена за на учениците да им помогне да се прилагодат на новиот начин на учење на далечина и да го направат попродуктивен.

Оваа апликација функционира само со посебните смарт маркери кои ги има единствено на тетратките на Lipa Mill.

Поради често отсуство од наставата поради здравстени проблеми или приватни обрски (спорт, патување, изолација) учениците во своите тетратки треба да ја препишат содржината која што се учела дента на училиште. Поголемиот дел од сликите кои што им ги праќаат соучениците тешко може да се прочитаат, а и се несоодветни за печатење заради големата потрошувачка на тонер со што учениците имаат голем проблем да го прочитаат и препишат напишаното и губат многу време.

SmartLines апликацијата автоматски ја сече, чисти и оптимизира сликата со потребниот контраст и светлина за да се добие лесна читливост и прегледност на напишаното, а дополнително заштедува дури 98% од потрошувачката на тонерот доколку сакате да го испринтате сликаното. Сето ова заедно го олеснува учењето и го прави попродуктивно.

Главни Карактеристики на Smart Lines:

 1. Дигитализирање и брза прегледност на вашите забелешки, цртежи, рецепти и слично
 2. Автоматско сечење, чистење и оптимизирање сликата со потребниот контраст и светлина за да се добие лесна читливост и прегледност на напишаното
 3. Организирање на напишаното по предмети ( пр. математика, хемија, англиски и слично.)
 4. Брзо и лесно споделување на напишаното со пријателите кои што биле отсутни поради здравствени проблеми или приватни обврски (тренинг, патување, изолација и слично). Споделувањето е можно преку сите добро познати мобилни апликации како Viber, Facebook, Instagram, Whatsapp, One Drive, Google Drive, Dropbox, e-mail…
 5. Заштеда на тонер при печатење на сликите дури до 98%.
 6. Чување на цела тетратка на крајот на школската година за помалиот брат или сестра.
 7. Споделување забелешки со својот тим на cloud платформите како Google Drive, Dropbox, Trello, Evernote, Onedrive, Onenote, Slack и Google Photos.

Употреба на апликацијата:

 1. Симнете и стартувајте ја апликацијата SmartLines од Google Play или App Store
 2. Позиционирајте ја камерата од апликацијата така што ќе се гледа целата страница со специјалните смарт маркери на ќошевите
 3. Задржете момент за самата апликација автоматски да сликне и да ја обработи сликата
 4. Сочувајте ја сликата во фолдерите кои сте ги направиле (математика, хемија, англиски…) или директно препратете ја на некој
 5. Не ги прикривајте или прецртувајте смарт маркерите

ВИДИ ГИ СИТЕ КОЛЕКЦИИ СМАРТ ТЕТРАТКИ ТУКА

СИМНИ ЈА АПЛИКАЦИЈАТА ТУКА

*Сите права се задржани. Забрането е преземање на оваа содржина без претходна согласност од авторот

Поврзани написи

Post Image

Графотекс на Paperworld во Франфуркт

Графотекс во периодот од 25.01 – 28.01 присуствуваше на најголемиот саем за школски и канцелариски материјали во cветот – Paperworld 2020, кој се одржува секој Јануари во Франкфурт, Германија. Саемот традиционално се одржува во најдолемиот егзибициски центар во светот – Frankfurt Messe кој се простира на површина од 367,000 m²...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ »
Post Image

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ДЕН НА РАКОПИСОТ – 23 ЈАНУАРИ

Денеска е интернационален ден на ракописот – 23 Јануари ИСТОРИЈАТА НА РАКОПИСОТ Ракописот е вистинска форма на уметност и еден од ретките начини на кои можеме да ја искажеме нашата индивидуалност. Посебно е чувството во моментот кога го земате вашето омилено пенкало и гледате како мислите и идеите кои ги...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ »
Post Image

Зголемување На Продуктивноста: Ефектот На Kвалитетните Kанцелариски Mатеријали

Денес, високата продуктивност е неопходна за успехот на секој бизнис. Многу фактори влијаат на истата, но еден аспект кој често се занемарува е употребата на квалитетни канцелариски материјали.  Од потрошувачки материјали до ергономски мебел, инвестирањето во висококвалитетни канцелариски материјали може значително да зголеми ефикасноста на работното место, моралот на вработените...

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ »