Back To Top Button

Сликовница со Активности + Прибор (Матеј и Луна поаѓаат на училиште)

256 ден

СЛИКОВНИЦА СО АКТИВНОСТИ

МАТЕЈ И ЛУНА ПОАЃААТ НА УЧИЛИШТЕ

ФорматА4
Корица: мека
Во сетот влегуваат: сликовница со активности, 12 дрвени боички Пеликан, молив, гума за бришење
Серијата Матеј и Луна има четири наслови и претставува најдобрата вежбанка за мозокот на дечињата. Во оваа серија на сликовници има повеќе активности дизајнирани специјално за развивање на мозокот на дечињата.
Активностите кои ги содржи оваа вежбанка се: цртање, боење, пишување, броење, поврзување, сметање и уште многу други игри преку кои најмладите се забавуваат и истовремено учат.
Прибор кој ќе им биде потребен на дечињата за да можат да ги извршат сите активности е: дрвени боички, фломастери, моливчиња, гума, острилка.

Оваа сликовница ќе им помогне на дечињата во:

– развој на нивните моторичките вештини

– поттикнување логичко размислување

– поттикнување на фантазијата и креативноста

– зајакнување на самостојноста и самодовербата


Краток опис:

Денеска е први септември, првиот училиштен ден! Првачињата Матеј и Луна, полни со возбуда, ги дочекува учителката Маја, а тука се и новите другарчиња. Децата ги чекаат многу згоди и незгоди, учење, цртање…

 

Видете ја и нашата понуда од сетови боенки и сликовници со попуст со клик тука !

Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.