Back To Top Button

Сликовница со Активности + Прибор (Матеј и Луна – Дедо Мраз)

256 ден

СЛИКОВНИЦА СО АКТИВНОСТИ

ДЕДО МРАЗ КАЈ МАТЕЈ И ЛУНА

ФорматА4
Корица: мека
Во сетот влегуваат: сликовница со активности, 12 дрвени боички Пеликан, молив, гума за бришење
Серијата Матеј и Луна има четири наслови и претставува најдобрата вежбанка за мозокот на дечињата. Во оваа серија на сликовници има повеќе активности дизајнирани специјално за развивање на мозокот на дечињата.
Активностите кои ги содржи оваа вежбанка се: цртање, боење, пишување, броење, поврзување, сметање и уште многу други игри преку кои најмладите се забавуваат и истовремено учат.
Прибор кој ќе им биде потребен на дечињата за да можат да ги извршат сите активности е: дрвени боички, фломастери, моливчиња, гума, острилка.

Оваа сликовница ќе им помогне на дечињата во:

– развој на нивните моторичките вештини

– поттикнување логичко размислување

– поттикнување на фантазијата и креативноста

– зајакнување на самостојноста и самодовербата


Краток опис:

Се ближи Нова година,а близначињата Матеј и Луна се на гости кај баба им Цвета. Тие веќе испратија писмо до Дедо Мраз и очекуваат подароци, но изгледа дека тој има нешто друго на ум…

 

Видете ја нашата понуда од сетови боенки и сликовници со попуст со клик тука !

Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.