Back To Top Button
Попуст!

Сет 4 – Новогодишни Сликовници и Боенки + Дрвени Боици

499 ден

СЕТ СО НОВОГОДИШНИ СЛИКОВНИЦИ СО АКТИВНОСТИ И БОЕНКИ + ДРВЕНИ БОИЦИ

Во сетот влегуваат: 
– 12 дрвени боички Пеликан
– 1 едукативна сликовница со активности – “Дедо Мраз кај Матеј и Луна”
– 1 сликовница – “Двајца Дедо Мразовци”
– 1 боенка “Зимска Бајка”
– 1 боенка “Дедо Мраз”

Активностите кои ги содржи овој сет се: цртање, боење, пишување, поврзување, логичко размислување и уште многу други игри преку кои најмладите се забавуваат и истовремено учат.

Овие активности ќе им помогнат на дечињата во:

– развој на нивните моторичките вештини

– развивање на креативниот ум, фантазијата и логичкото размислување

– зајакнување на самостојноста и самодовербата

– јакнење на концетрацијата

– поттикнување на детската љубопитност, фантазија и креативност

– учење на боите, формите, предметите и поимите

Прибор кој ќе им биде потребен на дечињата за да можат да ги извршат сите активности е: дрвени боички, фломастери, моливчиња, гума, острилка.

 


Боењето на разни форми и фигури покрај тоа што на интересен и забаван начин му помага на детето да се запознае со секојдневните животни опкружувања, исто така ја поттикнуваа и координацијата помеѓу окото и раката што претставува одлична подлога за изучувањето на буквите кога детето ќе тргне во училиште.

Сликовниците се забавни и поучни приказни полни со убави илустрации и претставуваат одлична забава и иделана можност за дружба помеѓу децата и родителите.


Видете ја нашата понуда од сетови со попуст со клик тука !

Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.