Back To Top Button

ДРВЕНИ БОИЦИ – Акварелни PELIKAN

ДРВЕНИ БОИЦИ –  Акварелни PELIKAN 1/12 + ЧЕТКА

 

АКВАРЕЛНИТЕ ДРВЕНИ БОИЦИ ПЕЛИКАН се боици со мина која е различна од онаа што се среќава кај стандардните дрвени боици. Кога ќе завршите со цртање само поминете со мократа четка преку цртежот и таа ќе стане вистинско ремек дело.

Дрвените боици на Пеликан се направени од дрво со највисок квалитет и пигмент од премиум квалитет. Мината кај овие боици е тешка за кршење, а притоа многу лесно се остри без да дојде до кршење или пукање.

Имаат ергономски хексагонален облик што овоможува поудобно држење при цртање и боење. Квалитетниот пигмент овозможува лесно нанесување на бојата на хартијата без никаков напор.

Овие боици имаат FSC сертификат што значи дека се еко-френдли затоа што не се направени од дрво од загрозените тропски шумски подрачја.