Back To Top Button

ДРВЕНИ БОИЦИ – Триангулар PELIKAN

180 ден

ДРВЕНИ БОИЦИ – Триангулар ПЕЛИКАН 1/12

 

ДРВЕНИ БОИЦИ ПЕЛИКАН од највисок квалитет и пигмент од премиум квалитет. Мината кај овие боици е тешка за кршење, а притоа многу лесно се остри без да дојде до кршење или пукање.

Имаат ергономски триангулар облик што овоможува поудобно држење при цртање и боење. Квалитетниот пигмент овозможува лесно нанесување на бојата на хартијата без никаков напор.

Производите на Пеликан се препорачани од наставниците во Германија.

Овие боици имаат FSC сертификат што значи дека се еко-френдли затоа што не се направени од дрво од загрозените тропски шумски подрачја.

 

 

Шифра: 09000316