Back To Top Button

ДРВЕНИ БОИЦИ – PELIKAN Silverino Jumbo

380 ден

ДРВЕНИ БОИЦИ – PELIKAN Silverino Jumbo

 

ДЕБЕЛИ ДРВЕНИ БОИЦИ ПЕЛИКАН од највисок квалитет и пигмент од премиум квалитет. Нетоксични и потполно безбедни за децата. Препорачани од наставниците во Германија.

Мината кај овие боици е тешка за кршење, а притоа многу лесно се остри без да дојде до кршење или пукање.Имаат ергономски облик што овоможува поудобно држење при цртање и боење. Квалитетниот пигмент овозможува лесно нанесување на бојата на хартијата без никаков напор.

Овие боици имаат FSC сертификат што значи дека се еко-френдли затоа што не се направени од дрво од загрозените тропски шумски подрачја.

Производите на Пеликан се препорачани за користење од страна на наставниците во Германија.

Шифра: 09000428