Back To Top Button

Бајки од Македонија

600 ден

ЗБИРКА БАЈКИ ОД МАКЕДОНИЈА

Број на страни: 144
Димензии210х210
Корица: тврда
 
“Ако сакате вашите деца да бидат интелигентни – читајте им бајки, ако сакате да бидат уште поинтелигентни – читајте им повеќе.”  – Алберт Ајнштајн
 
Бајките претставуваат забавни и поучни приказни полни со убави илустрации кои им помагаат на децата во развивања на фантазијата и креативниот ум. Тие се кратки приказни со измислени ликови и карактери кои постојат илјадници години и се пренесуваат од генерација на генерација.
 

Читањето бајки на децата има бројни бенефити:

– Бајките ги учат децата како да се справуваат со проблеми

– Бајките градат емоционална жилавост

– Бајките им помагаат на децата во развивање на фантазијата и креативниот ум


Збирка од најубавите бајки од македонската народна традиција сместени во една книга со преубави илустрации и тврди корици.

– Момчето што се скри во златното јаболко
– Двата цара
– Вејко Северко
– Девојчето и дванаесетте месеци


 

Видете ја и нашата понуда од сетови со повеќе производи по одлична цена со клик тука !

Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.