Back To Top Button

Бајка – Двата Цара

168 ден

БАЈКА – ДВАТА ЦАРА

Број на страни: 36
Димензии210х210
Корица: мека
 
“Ако сакате вашите деца да бидат интелигентни – читајте им бајки, ако сакате да бидат уште поинтелигентни – читајте им повеќе.”  – Алберт Ајнштајн
 
Бајките претставуваат забавни и поучни приказни полни со убави илустрации кои им помагаат на децата во развивања на фантазијата и креативниот ум. Тие се кратки приказни со измислени ликови и карактери кои постојат илјадници години и се пренесуваат од генерација на генерација.
 

Читањето бајки на децата има бројни бенефити:

– Бајките ги учат децата како да се справуваат со проблеми

– Бајките градат емоционална жилавост

– Бајките им помагаат на децата во развивање на фантазијата и креативниот ум


Краток опис:

Одеднаш, низ дрвјата здогледа една срна како трча. Тој го збодна коњот и почна да ја брка. Срната бегаша и бегаше, но се сопна од една пенушка и падна. Во моментот кога царскиот син се приближи до неа, срната му проговори…

 

Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.