Back To Top Button
Попуст!

Сет Боенки за Деца + Дрвени Боици Пеликан

479 ден

СЕТ ОД 6 БОЕНКИ ЗА ДЕЦА + ДРВЕНИ БОИЦИ ПЕЛИКАН

Во сетот влегуваат
– дрвени боици Пеликан
– боенка – “Слонко и Пријателите”
– боенка – “Смешни Чудовишта”
– боенка – “Птици на Жица 1”
– боенка – “Птици на Жица 2”
– боенка – “Весела Азбука”
– боенка – “Чудовиштата од планетата Зорх”

Боенките за деца се многу важен дел во развивањето на креативниот ум и моторичките вештини кај децата. Боењето на разни форми и фигури покрај тоа што на интересен и забаван начин му помага на детето да се запознае со секојдневните животни опкружувања, исто така ја поттикнуваа и координацијата помеѓу окото и раката што претставува одлична подлога за изучувањето на буквите кога детето ќе тргне во училиште.

 

  • Боењето покрај тоа што претставува забава за децата им помага и за:

– развој на моторичките вештини и креативност кај децата

– јакнење на концетрацијата

– поттикнување на детската љубопитност, фантазија и креативност

– учење на боите, формите, предметите и поимите

 

Видете ја нашата понуда од сетови со попуст со клик тука !

Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.