Back To Top Button
Попуст!

Сет 5 – Новогодишни Сликовници и Боенки + Дрвени Боици

369 ден

СЕТ СО НОВОГОДИШНИ БОЕНКИ И СЛИКОВНИЦИ + ДРВЕНИ БОИЦИ

Во сетот влегуваат: 
– 12 дрвени боички Пеликан
– 1 сликовница – “Снешко Смешко”
– 1 боенка “Зимска Бајка”
– 1 боенка “Зошто доцни Дедо Мраз”
Боењето на разни форми и фигури покрај тоа што на интересен и забаван начин му помага на детето да се запознае со секојдневните животни опкружувања, исто така ја поттикнуваа и координацијата помеѓу окото и раката што претставува одлична подлога за изучувањето на буквите кога детето ќе тргне во училиште.
Овие боенки ќе им помогнат на дечињата во:

– развој на нивните моторичките вештини и креативниот ум

– поттикнување на детската љубопитност, фантазија и креативност

– учење на боите, формите, предметите и поимите

 


Боењето на разни форми и фигури покрај тоа што на интересен и забаван начин му помага на детето да се запознае со секојдневните животни опкружувања, исто така ја поттикнуваа и координацијата помеѓу окото и раката што претставува одлична подлога за изучувањето на буквите кога детето ќе тргне во училиште.

Сликовниците се забавни и поучни приказни полни со убави илустрации и претставуваат одлична забава и иделана можност за дружба помеѓу децата и родителите.

 

Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.