Back To Top Button
Попуст!

Сет Бајки и Басни

1,190 ден

КОМПЛЕТ ОД НАЈУБАВИТЕ БАЈКИ И БАСНИ

Комплетот Содржи: 
Бајка – “Момчето што се скри во златното јаболко”
Бајка – “Девојчето и дванаесетте месеци”
Бајка – “Вејко Северко”
Бајка – “Двата Цара”
Басна – “Војската на Лавот”
Басна – “Лакомата Мечка”
Басна – “Кучето и Зајакот”
Басна – “Жабата и Глушецот”

Читањето бајки и басни на децата има бројни бенефити:

– ги учат децата како да се справуваат со проблеми

– градат емоционална жилавост

– им помагаат на децата во развивање на фантазијата и креативниот ум


Бајките претставуваат забавни и поучни приказни полни со убави илустрации кои им помагаат на децата во развивања на фантазијата и креативниот ум. Тие се кратки приказни со измислени ликови и карактери кои постојат илјадници години и се пренесуваат од генерација на генерација.

Басните имаат поука (наравоучение) со која авторот сака да покаже како некои човечки особини се добри, а кои не се, а со тоа се учат дечињата кои особини треба да ги присвојат а, кои се лоши и треба да се избегнуваат.

 

Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.