Back To Top Button

Pelikan Souverän® – Tortoise Shell White K400 (ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

9,800 ден

Pelikan Souverän® – Tortoise Shell White K400

( ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

 

Souverän® серијата на Пеликан е вистинска класика во светот на ексклузивниот прибор за пишување.

Класичниот и елегантен изглед дозволува да го користите во секоја прилика, а претставува и одличен подарок за вистинките љубители на пенкала. Подарете му го на некој близок, на вашите бизнис партнери или пак нека биде поклон за самите вас и бидете сигурни дека нема да погрешите со изборот. Souverän® серијата, во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24 к. злато) или сребрени детали на самото пенкало. Перцето кај налив перото е направено од 14 (М 300 – М600) или 18 (М800 – М1000) каратно злато, повторно во зависност од серијата.

Souverän серијата е достапна како налив перо, хемиско пенкало, ролер и технички молив. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

Ви ги препорачуваме и Edelstein® мастилата на Пеликан за комплетно доживување на магијата на ова налив перо.

 

– К400 Хемиско Пенкало – 9.950 ден

– М400 Налив Перо – 21.450 ден

– P400 Ролер – 14.450 ден

Нема на залиха

Шифра: 02000206