Back To Top Button

Pelikan Souverän® – Blue-Black M400 (НАЛИВ ПЕРО)

20,450 ден

Pelikan Souverän® – Blue-Black

(НАЛИВ ПЕРО)

 

Souverän® серијата на Пеликан е вистинска класика во светот на ексклузивниот прибор за пишување.

Класичниот и елегантен изглед дозволува да го користите во секоја прилика, а претставува и одличен подарок за вистинките љубители на пенкала. Подарете му го на некој близок, на вашите бизнис партнери или пак нека биде поклон за самите вас и бидете сигурни дека нема да погрешите со изборот. Souverän® серијата, во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24 к. злато) или сребрени детали на самото пенкало. Перцето кај налив перото е направено од 14 (М 300 – М600) или 18 (М800 – М1000) каратно злато, повторно во зависност од серијата.

Souverän серијата е достапна како налив перо, хемиско пенкало, ролер и технички молив. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

Ви ги препорачуваме и Edelstein® мастилата на Пеликан за комплетно доживување на магијата на ова налив перо.

Нема на залиха

Шифра: 994947