Ако во еден збор треба да ја дефинираме нашата љубов спрема ексклузивните пенкала на Пеликан тоа е: страст.

Страст за пишаниот збор. Страст за елеганција. Страст за квалитет.

Ако го вреднувате квалитетот ќе го вреднувате и брендот Pelikan Fine Writing Instruments. Децении наназад со најголема пасија и посветеност на деталите секојдневно истражуваме нови методи и начини за да го направиме вистинското пенкало за Вас.

Продолжете надоле за поблиску да се запознаете со брендот како и со вистинскиот квалитет на екслузивните пенкала за пишување на Пеликан, нашата                    180 годишна традиција во изработка на пенкала и налив пера како и мастилата за истите.

Зошто Пеликан ?

Квалитетот доаѓа како резултат на мајсторството. Во Пеликан тоа е резултат на 180 годишно искуство во оваа област. Сепак, ние се потпираме на многу повеќе од само искуството. Работите што биле тестирани и прифатени низ децениите треба постојано да се унапредуваат за и понатаму да ги инспирираат луѓето и денес и во иднина. Со цел постојано да ги исполнуваме дури и најкомплицираните барања на новото време, постојано работиме на модернизирање и подобрување на нашите производи со истата посветеност и желба како и првиот ден.
Ова е тоа што го дефинира и разликува брендот Пеликан од сите други, тоа е начинот на кој работиме повеќе од 18 децении наназад и тоа е истата филозофија по која се водиме и ден денес.
Со квалитетот нема компромис.
Ова е нашето ветување према ВАС.

Колекции

pelikan ekskluzivni penkala

Souverän® Premium

Ексклузивен дизајн, луксузен изглед, прецизна изведба и врвен квалитет: Souveran серијата ги поставува стандардите и претставува вистинска класика во светот на ексклузивните пенкала и налив пера.
Од почетокот на прозиводството, па со ден денес, дизајнот на ова пенкало никогаш не е променет и претставува заштитен знак на Pelikan Fine Writing Instruments.
Souverän® серијата е достапна како налив перо, пенкало, ролер и технички молив и во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24 к. злато) или сребрени детали на самото пенкало. Перцето кај налив перото е направено од 14 или 18 каратно злато, повторно во зависност од серијата.

Classic Elegance

Преубавата Classic Elegance серија е една од најпродаваните заради нејзиниот модерен дизајн, елегантен изглед како и пристапна цена. Различните нијанси кои се прелеваат меѓу себе му даваат некоја поинаква димензија на изгледот на ова пенкало, а сепак го задржуваат класичиот Пеликан дизајн.
Во рака држите екстра квалитетно пенкало, во кое се инкорпорирани повеќедецениска ескпертиза и знаење од старите германски мајстори. Токму ова дозволува да го користите во секоја пригода и го прави одличен подарок за специјални прилики.
Classic серијата е достапна како налив перо, хемиско пенкало и технички молив, а во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24k) или сребрени детали на самото пенкало. 

Professional Writing

Jazz и Snap колекциите се дел од professional writing серијата на Пеликан. Тие се различни на изглед, но слични по карактерни особини.  
Метални пенкала што ги дефинира модерен, а сепак елегантен и минималистични изглед за луѓе со префинет вкус и самодоверба. Доаѓаат со класична М337 Пеликан мина за одлично пишувачко искуство. За најпребирливите, овие колекции се достапни во светли, мат и пастелни бои. Изборот останува на вас. Погледнете ги и овие колекции.

Edelstein® Ink

Името Еделстаин (Edelstein) преведено од германски на македонски значи скапоцен камен (gem stone). Сите различни бои на Edelstеin® мастилата одговараат на бојата на некој скапоцен камен.
Секое од овие мастила во себе има специјална состојка која овозможува екстра лесно пишување со мастилото и заштита на перцето на налив перото.
Изгледот и уникатните бои го прават ова екстра квалитетно мастило убав сувенир на вашата работна маса.

Галерија

Фотографии од корисници

Погледнете го најновиот каталог

ЗАЧЛЕНИ СЕ ЗА NEWSLETTERS

Shopping Cart
Scroll to Top