fbpx

Книги за Подарок

 • Ти и јас

  500 ден

  Ти и Јас

  Димензии: 210х210
  Корица: тврда
  Страни: 144
   

  Краток опис:

  Ова е книга за нас…за нашата приказна…и за шеесет и осумте причини зошто те сакам…

  Па да почнеме со ред.

  Те сакам затоа што:

  1…

  2…

  3…

   


   

  Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.

 • Сет – Е баш ме заболе / Се е за*бано

  780 ден 750 ден

  Е баш ме заболе / Се е за*бано

  Димензии: 210х210
  Корица: мека
  Страни: 208 / 303
   

  Е баш ме заболе:

  Во оваа книга-водич за самопомош, што дефинира една цела генерација, авторот, кој е суперѕвезда во блогерските кругови, не нè замајува со глупости од типот дека треба постојано да се обидуваме да бидеме „позитивни“, за навистина да станеме подобри и посреќни луѓе.

  Веќе со децении ни се сервира тезата дека позитивното мислење е она клучното што води кон среќен и исполнет живот. Но, Марк Менсон вели: „Море кој ја ’врти‘ позитивноста. Да бидеме искрени – нештата се зафркнати, но немаме друг избор освен да живееме со нив онакви какви што се“. На неговиот многу популарен блог на интернет, Менсон ниту ја бојадисува стварноста во розово, ниту ја заобиколува. Тој ги изложува работите токму онакви какви што се, што е една вистинска доза необработена, свежа и искрена вистина – нешто што денес навистина ни недостига.

  Менсон ја изнесува и ја брани тезата дека луѓето, според природата на работите, се суштества со свои мани и ограничувања. „Не може секој да биде исклучителен –општеството е сочинето од победници и губитници, а нешто од сето тоа ниту е фер, ниту, пак, е по твоја вина.“ Неговиот совет до нас е да си ги препознаеме и да ги спознаеме нашите ограничувања и да ги прифатиме – и дека токму тоа, вели тој, е вистинскиот извор на моќ со кој може да се стекнеме. Откако еднаш ќе ги прифатиме нашите стравови, грешки и несигурности – откако ќе престанеме да бегаме и да ги избегнуваме болните вистини, туку ќе почнеме да се соочуваме со нив – дури тогаш можеме и да тргнеме во потрага по храброста и самоувереноста по кои трагаме толку очајно.

  „Во животот се соочуваме со мошне ограничен опсег на работи за кои треба да ни е гајле. Оттука, мораме да бидеме многу мудри во поглед на изборот за што треба да ни е гајле, а за што не.“

  Менсон преку оваа книга комуницира со читателот многу непосредно и директно, а четивото е исполнето со мноштво интересни приказни и со хумор „без влакна на јазикот“. Овој своевиден манифест во исто време е и една освежувачка шлаканица в лице за секој од нас, што по прочитувањето може да ни овозможи да почнеме да живееме поисполнет и потрезвен живот.

  Марк Менсон е многу познат блогер, чијшто блог го имаат посетено повеќе од два милиони читатели. Живее во Њујорк. „Баш ме заболе – како да не ти е гајле за неважните нешта“ е негова прва книга.

  Се е за*бано:

  Од авторот на интернационалниот мегабестселер „Е, баш ме заболе“ доаѓа контраинтуитивен водич за проблемите со надежта.

  Живееме во интересно време. Материјално, сè е подобро од кога и да е, но некако сè изгледа како да е непоправливо и ужасно заебано. Што се случува? Ако некој може да ја именува нашата моментна малодушност и да ни помогне да ја решиме, тоа е Марк Менсон. 

  Во „Сè е заебано“, Менсон исцртува планини од психолошки истражувања базирани на безвременската мудрост на Платон, Ниче, Кант, па и на Том Вејтс, за да ги дисецира религијата, политиката, парите, забавата и интернетот.

  Со неговата препознатлива комбинација од ерудиција и хумор, Менсон нè предизвикува да бидеме почесни кон себеси, отворено спротивставувајќи се на нашите дефиниции на верата, среќата, слободата – дури и на надежта. Еден од најголемите модерни автори напиша уште една книга што ќе ја постави агендата на годините што доаѓаат.

  Видете ја нашата понуда од сетови со попуст со клик тука !

   

  Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.

 • Приказна за мене: Радосница

  650 ден

  Приказна за мене: Радосница

  Димензии: 210х210
  Корица: тврда
  Страни: 72
   

  Краток опис:

  РАДОСНИЦА ЗА КРЕАТИВНИ РОДИТЕЛИ

  Забележете ги поважните моменти на вашето новороденче на креативен и интересен начин.

  Дополни, обој и УЖИВАЈ!

   


   

  Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.

 • Нашиот хаос: семеен планер

  600 ден

  Нашиот хаос: семеен планер

  Димензии: 210х210
  Корица: тврда
  Страни: 156
   

  Краток опис:

  Почнете ја новата година со стил.

  Запишете ги желбите, плановите и соништата на вашето семејство за следната година и размислете како да ги остварите. Со внесување на сите ваши состаноци, обврски, задачи и активности, како и со внимателно планирање на времето и на ресурсите, ќе можете полесно и поедноставно да се организирате и да имате вистински плодна година, вредна за спомени.

  Суштински дел од овој планер е семејниот буџет. Без оглед на висината на вашите месечни приходи, многу е важно да ги планирате вашите финансии. Создавањето семеен буџет е суштината на задоволувањето на своите потреби и на надминувањето на можните финансиски тешкотии. Овој планер ви помага токму во тоа, и ви нуди месечен образец за следење и планирање:

  ·         Запишете ги сите извори на ваши приходи.

  ·         Потоа, наведете ги и сите месечни трошоци, дури и одењето на фризер. Бидете свесни дека не треба да се лажете себеси.

  ·         Одземете ги трошоците од приходите. Внимавајте на износот што ќе остане за одреден месец – немојте да го потрошите на неважни работи. Целта е да знаете каде ви одат парите.

  По споредување на приходот со трошоците, многумина се збунети, бидејќи многу често се заклучува дека во одредени месеци тие трошат повеќе одошто заработуваат. Ова е важно прашање што треба да се реши да се постигне финансиска стабилност во иднина. Ова е значајно, затоа што на листата треба да се додадат трошоците што се заборавени. Семејствата кои сакаат да постигнат финансиска стабилност треба да направат цели за следните шест месеци. Важно е да воспоставите рутина на штедење, за што исто така имате пример во овој планер. Тоа е постепен процес што може да потрае. Но, не откажувајте се и останете според планот.


   

  Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.

 • Моите идеи за креативни часови

  200 ден

  Моите идеи за креативни часови

  Димензии: 15×21,5
  Корица: тврда
  Страни: 80

   


   

  Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.

 • Книга за Вас: од Вашето одделение

  500 ден

  Книга за Вас: од Вашето одделение

  Димензии: 210х210
  Корица: тврда
  Страни: 96
   

  Краток опис:

  Направете уникатен подарок од целото одделение за вашата омилена наставничка или наставник! 🎁Напишете, нацртајте, обојте, или залепете нешто со вашите најубави моменти од училишната година и раскажете ја приказната на вашето одделение.

   


   

  Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.

 • Дневник на прочитани книги

  350 ден

  Дневник на прочитани книги

  Димензии: 210х210
  Корица: тврда
  Страни: 88
   

  Краток опис:

  Овој нотес претставува твој мал личен дневник на книгите што ги читаш и веќе ги имаш прочитано.

  Во него можеш да ги прибележиш најважните делови од книгата, твоите омилени ликови или сцени, убавите мисли и некои убави реченици, па дури и твоите размислувања додека ја читаше книгата.

  Ваквите прибелешки ќе ти бидат корисни кога ќе сакаш да се присетиш на некои од твоите омилени книги или на твоите доживувања додека ги читаше.

   


   

  Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.

 • Боенки за возасни за забава и релаксација + Дрвени Боици

  300 ден 259 ден

  Боенки за возасни за забава и релаксација + Дрвени Боици Пеликан

  Димензии: 16х14,5
  Корица: мека
  Страни: (160) 80 + 80
   

  Краток опис:

  Боењето го буди уметникот во секого, без разлика на возраста.

  Постои слобода во изборот на боички, фломастери и моливи, во нивното подредување и во чувството на наплив на воодушевување едка безбојното почнува да се преточува во бојадисано.

  За оние што отсекогаш ушивале да цртаат и бојат, “Креативни цртежи за забава и релаксација”, овозможува оттргнување од вашето секојдневие и нурнување во една шематска игра што ви е позната и што лесно ве врзува.

  Забавувајте се, опуштете се, истражувајте….

  Секое дете е уметник. Проблемот е како да остане уметник кога ќе порасне – Пабло Пикасо

   


   

  Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.

 • Боенка за возасни за забава и релаксација + Дрвени Боици

  385 ден 340 ден

  Боенки за возасни за забава и релаксација + Дрвени Боици Пеликан

  Димензии: A4
  Корица: мека
  Страни: 50

  Краток опис:

  Боењето го буди уметникот во секого, без разлика на возраста.

  Постои слобода во изборот на боички, фломастери и моливи, во нивното подредување и во чувството на наплив на воодушевување едка безбојното почнува да се преточува во бојадисано.

  За оние што отсекогаш ушивале да цртаат и бојат, “Креативни цртежи за забава и релаксација”, овозможува оттргнување од вашето секојдневие и нурнување во една шематска игра што ви е позната и што лесно ве врзува.

  Забавувајте се, опуштете се, истражувајте….

  Секое дете е уметник. Проблемот е како да остане уметник кога ќе порасне – Пабло Пикасо

   


   

  Во нашата онлајн книжара можете да најдете боенки за деца, сликовници за деца, литература и книжевност за деца, како и останати едукативни забавни игри прилагодени за соодветната возраст кои на децата им помагаат да ги развиваат својата креативност и имагинација.