fbpx

Графотекс- Новогодишна Понуда

 • НАЛИВ ПЕРО + ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE

  НАЛИВ ПЕРО + ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE

   

  НАЛИВ ПЕРО + ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE – висококвалитетни метални налив перо и хемиско пенкало спакувани во gift box. Идеално за запишување на вашите идеи и забелешки. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да ги користите во секоја прилика и ги прават одличен подарок за вистинските љубители на пенкала.

   

  Pelikan Jazz серијата е достапна и како хемиско пенкало во elegance, velvet, pastel и classic варијатна поединечно.

  Pelikan Jazz серијата е достапна и како налив перо поединечно.

   

 • PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN STOLA lll

  ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN STOLA lll

   

  ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN STOLA – висококвалитетно метално хемиско пенкало. Добитник на наградата за Дизајн на Годината во Германија. Идеално за запишување на вашите идеи и забелешки. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да го користите во секоја прилика и го прават одличен подарок за вистинските љубители на пенкала. Достапно е во повеќе варијанти. Доаѓа заедно со Pelikan gift box.

  Pelikan Stola серијата е достапна и како ролер.

 • PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN STOLA ll

  ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN STOLA ll

   

  ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN STOLA – висококвалитетно метално хемиско пенкало. Добитник на наградата за Дизајн на Годината во Германија. Идеално за запишување на вашите идеи и забелешки. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да го користите во секоја прилика и го прават одличен подарок за вистинските љубители на пенкала. Достапно е во повеќе варијанти. Доаѓа заедно со Pelikan gift box.

  Pelikan Stola серијата е достапна и како ролер.

 • НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE

  НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE

   

  НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE – висококвалитетно метално налив перо. Идеално за запишување на вашите идеи и забелешки. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да го користите во секоја прилика.

  Достапно во две бои: црна и бела.

   

  Jazz серијата е достапна и како хемиско пенкало во elegance, velvet, pastel и classic варијатна.

  Jazz Elegance серијата е достапна и како комбинација од хемиско пенкало и налив перо во gift box.

 • PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ VELVET

  PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ VELVET

   

  PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ VELVET – висококвалитетно метално пенкало. Идеално како за канцелариска така и за школска употреба. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да го користите во секоја прилика. Достапно во повеќе бои.

   

  Jazz серијата е достапна и во elegance, velvet, pastel и classic варијатна.

  Jazz серијата е достапна и како налив перо.

 • PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ PASTELL

  PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ PASTELL

   

  PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ PASTELL – висококвалитетно метално пенкало во забавни пастелни бои. Идеално како за канцелариска така и за школска употреба. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да го користите во секоја прилика. Достапно во повеќе бои.

   

  Jazz серијата е достапна и во elegance, velvet, pastel и classic варијатна.

  Jazz серијата е достапна и како налив перо.

 • PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ ELEGANCE

  PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ ELEGANCE

   

  PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ ELEGANCE – висококвалитетно метално пенкало. Идеално како за канцелариска така и за школска употреба. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да го користите во секоја прилика. Достапно во повеќе бои.

   

  Jazz серијата е достапна и во elegance, velvet, pastel и classic варијатна.

  Jazz серијата е достапна и како налив перо.

 • PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ CLASSIC

  PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ CLASSIC

   

  PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – JAZZ CLASSIC – висококвалитетно метално пенкало. Идеално како за канцелариска така и за школска употреба. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да го користите во секоја прилика. Достапно во повеќе бои.

   

  Jazz серијата е достапна и во elegance, velvet, pastel и classic варијатна.

  Jazz серијата е достапна и како налив перо.

 • Pelikan Classic – Green Marbled (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

  5,450 ден

  Pelikan Classic – Green Marbled

  (НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

   

  Classic серијата на Пеликан е една од најпродаваните заради нејзиниот модерен и елегантен изглед како и пристапна цена. Токму ова дозволува да го користите во секоја пригода и го прави одличен подарок за специјални прилики. Подарете му го на некој близок, на некој кој ви значи, на вашите бизнис партнери или пак земете го за ваша лична употреба и бидете сигурни дека сте го направиле вистинскиот избор. Различните зелени нијанси кои се прелеваат меѓу себе му даваат некоја друга димензија на изгледот на ова пенкало.

   

  Classic серијата е достапна како налив перо и хемиско пенкало и во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24k) или сребрени детали на самиот производ. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

   

  – K200 Хемиско Пенкало – 5.450 ден

  – М200 Налив Перо – 7.450 ден

 • Pelikan Classic – Blue Marbled (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

  5,450 ден

  Pelikan Classic – Blue Marbled

  (НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

   

  Classic серијата на Пеликан е една од најпродаваните заради нејзиниот модерен и елегантен изглед како и пристапна цена. Токму ова дозволува да го користите во секоја пригода и го прави одличен подарок за специјални прилики. Подарете му го на некој близок, на некој кој ви значи, на вашите бизнис партнери или пак земете го за ваша лична употреба и бидете сигурни дека сте го направиле вистинскиот избор. Различните плави нијанси кои се прелеваат меѓу себе му даваат некоја друга димензија на изгледот на ова пенкало.

   

  Classic серијата е достапна како налив перо и хемиско пенкало и во зависност од моделот доаѓа со позлатени(24к) или сребрени детали на самиот производ. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

   

  – K200 Хемиско Пенкало – 5.450 ден

  – М200 Налив Перо – 7.450 ден

 • Pelikan Classic – Pastel Green (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

  5,450 ден

  Pelikan Classic – Pastel Green

  (НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

   

  Classic серијата на Пеликан е една од најпродаваните заради нејзиниот модерен и елегантен изглед како и пристапна цена. Токму ова дозволува да го користите во секоја пригода и го прави одличен подарок за специјални прилики. Подарете му го на некој близок, на некој кој ви значи, на вашите бизнис партнери или пак земете го за ваша лична употреба и бидете сигурни дека сте го направиле вистинскиот избор. Различните кафени нијанси кои се прелеваат меѓу себе му даваат некоја друга димензија на изгледот на ова пенкало.

   

  Classic серијата е достапна како налив перо и хемиско пенкало и во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24k) или сребрени детали на самиот производ. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

   

  – K200 Хемиско Пенкало – 5.450 ден

  – М200 Налив Перо – 7.450 ден

 • Pelikan Classic – Black (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО ПЕНКАЛО/ РОЛЕР)

  5,450 ден

  Pelikan Classic – Black

  (НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО/РОЛЕР/ТЕХНИЧКИ МОЛИВ)

   

  Classic серијата на Пеликан е една од најпродаваните заради нејзиниот модерен и елегантен изглед како и пристапна цена. Токму ова дозволува да го користите во секоја пригода и го прави одличен подарок за специјални прилики. Подарете му го на некој близок, на некој кој ви значи, на вашите бизнис партнери или пак земете го за ваша лична употреба и бидете сигурни дека сте го направиле вистинскиот избор. Силната црна боја со златните детали му даваат посебен шмек на изгледот на ова пенкало.

   

  Classic Black моделот е достапен како налив перо, хемиско пенкало, ролер и технички молив и е со позлатен со 24 каратно злато. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

   

  – K200 Хемиско Пенкало – 5.450 ден

  – М200 Налив Перо – 7.450 ден

 • Pelikan Classic – Brown Marbled (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

  5,450 ден

  Pelikan Classic – Brown Marbled

  (НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

   

  Classic серијата на Пеликан е една од најпродаваните заради нејзиниот модерен и елегантен изглед како и пристапна цена. Токму ова дозволува да го користите во секоја пригода и го прави одличен подарок за специјални прилики. Подарете му го на некој близок, на некој кој ви значи, на вашите бизнис партнери или пак земете го за ваша лична употреба и бидете сигурни дека сте го направиле вистинскиот избор. Различните кафени нијанси кои се прелеваат меѓу себе му даваат некоја друга димензија на изгледот на ова пенкало.

   

  Classic серијата е достапна како налив перо и хемиско пенкало и во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24k) или сребрени детали на самиот производ. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

   

  – K200 Хемиско Пенкало – 5.450 ден

  – М200 Налив Перо – 7.450 ден

 • Pelikan Classic – White (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

  5,450 ден

  Pelikan Classic – White

  (НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

   

  Classic серијата на Пеликан е една од најпродаваните заради нејзиниот модерен и елегантен изглед како и пристапна цена. Токму ова дозволува да го користите во секоја пригода и го прави одличен подарок за специјални прилики. Подарете му го на некој близок, на некој кој ви значи, на вашите бизнис партнери или пак земете го за ваша лична употреба и бидете сигурни дека сте го направиле вистинскиот избор.

   

  Classic серијата е достапна како налив перо и хемиско пенкало и во зависност од моделот доаѓа со позлатени(24к) или сребрени детали на самиот производ. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

  – K200 Хемиско Пенкало – 5.450 ден

  – М200 Налив Перо – 7.450 ден

 • Pelikan Souverän® – Blue-Black (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО ПЕНКАЛО/РОЛЕР)

  9,950 ден

  Pelikan Souverän® – Blue-Black

  (НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО/РОЛЕР/ТЕХНИЧКИ МОЛИВ)

   

  Souverän® серијата на Пеликан е вистинска класика во светот на ексклузивниот прибор за пишување.

  Класичниот и елегантен изглед дозволува да го користите во секоја прилика, а претставува и одличен подарок за вистинките љубители на пенкала. Подарете му го на некој близок, на вашите бизнис партнери или пак нека биде поклон за самите вас и бидете сигурни дека нема да погрешите со изборот. Souverän® серијата, во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24 к. злато) или сребрени детали на самото пенкало. Перцето кај налив перото е направено од 14 (М 300 – М600) или 18 (М800 – М1000) каратно злато, повторно во зависност од серијата.

  Souverän серијата е достапна како налив перо, хемиско пенкало, ролер и технички молив. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

  Ви ги препорачуваме и Edelstein® мастилата на Пеликан за комплетно доживување на магијата на ова налив перо. 

   

  – К400 Хемиско Пенкало – 9.950 ден

  – М400 Налив Перо – 21.450 ден

  – P400 Ролер – 14.450 ден

 • Pelikan Souverän® – Green-Black (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО ПЕНКАЛО/РОЛЕР)

  9,950 ден

  Pelikan Souverän® – Green-Black

  (НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО/РОЛЕР/ТЕХНИЧКИ МОЛИВ)

   

  Souverän® серијата на Пеликан е вистинска класика во светот на ексклузивниот прибор за пишување.

  Класичниот и елегантен изглед дозволува да го користите во секоја прилика, а претставува и одличен подарок за вистинките љубители на пенкала. Подарете му го на некој близок, на вашите бизнис партнери или пак нека биде поклон за самите вас и бидете сигурни дека нема да погрешите со изборот. Souverän® серијата, во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24 к. злато) или сребрени детали на самото пенкало. Перцето кај налив перото е направено од 14 (М 300 – М600) или 18 (М800 – М1000) каратно злато, повторно во зависност од серијата.

  Souverän серијата е достапна како налив перо, хемиско пенкало, ролер и технички молив. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

  Ви ги препорачуваме и Edelstein® мастилата на Пеликан за комплетно доживување на магијата на ова налив перо.

   

  – К400 Хемиско Пенкало – 9.950 ден

  – М400 Налив Перо – 21.450 ден

  – P400 Ролер – 14.450 ден

 • Pelikan Souverän® – Black (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО/РОЛЕР/ТЕХНИЧКИ МОЛИВ)

  9,950 ден

  Pelikan Souverän® – Black

  (НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО/РОЛЕР/ТЕХНИЧКИ МОЛИВ)

   

  Souverän® серијата на Пеликан е вистинска класика во светот на ексклузивниот прибор за пишување.

  Класичниот и елегантен изглед дозволува да го користите во секоја прилика, а претставува и одличен подарок за вистинките љубители на пенкала. Подарете му го на некој близок, на вашите бизнис партнери или пак нека биде поклон за самите вас и бидете сигурни дека нема да погрешите со изборот. Souverän® серијата, во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24 к. злато) или сребрени детали на самото пенкало. Перцето кај налив перото е направено од 14 (М 300 – М600) или 18 (М800 – М1000) каратно злато, повторно во зависност од серијата.


  – K400 Хемиско Пенкало – 10.490 ден  7.190 ден.

  – M400 Налив Перо – 21.990 ден  17.490 ден.

  – R400 Ролер – 14.490 ден  11.990 ден

   

  Souverän серијата е достапна како налив перо, хемиско пенкало, ролер и технички молив. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

  Ви ги препорачуваме и Edelstein® мастилата на Пеликан за комплетно доживување на магијата на ова налив перо.

   

  – К400 Хемиско Пенкало – 9.950 ден

  – М400 Налив Перо – 21.450 ден

  – P400 Ролер – 14.450 ден

 • Pelikan Souverän® – Red-Black (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО ПЕНКАЛО/РОЛЕР)

  9,950 ден

  Pelikan Souverän® – Red-Black

  (НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО/РОЛЕР/ТЕХНИЧКИ МОЛИВ)

   

  Souverän® серијата на Пеликан е вистинска класика во светот на ексклузивниот прибор за пишување.

  Класичниот и елегантен изглед дозволува да го користите во секоја прилика, а претставува и одличен подарок за вистинките љубители на пенкала. Подарете му го на некој близок, на вашите бизнис партнери или пак нека биде поклон за самите вас и бидете сигурни дека нема да погрешите со изборот. Souverän® серијата, во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24 к. злато) или сребрени детали на самото пенкало. Перцето кај налив перото е направено од 14 (М 300 – М600) или 18 (М800 – М1000) каратно злато, повторно во зависност од серијата.

  Souverän серијата е достапна како налив перо, хемиско пенкало, ролер и технички молив. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

  Ви ги препорачуваме и Edelstein® мастилата на Пеликан за комплетно доживување на магијата на ова налив перо.

   

  – К400 Хемиско Пенкало – 9.950 ден

  – М400 Налив Перо – 21.450 ден

  – P400 Ролер – 14.450 ден

 • Pelikan – Toledo Gold ® (НАЛИВ ПЕРО)

  Pelikan – Toledo Gold® – парче уметност направено во шпански стил

  (НАЛИВ ПЕРО)

  Toledo® серијата на Пеликан е претставува вистинска ексклузива и уникат кога се работи за ексклузивниот прибор за пишување.

  Уметноста на правење ексклузивни предмети од дамаскиански челик оди илјадници години наназад. На површината на челикот прво се гравира замислениот патерн. Потоа, слој злато се топи над овој патерн и тој навлегува длабоко во изгравираната површина. Следниот чекор е загревање на предметот на 800°C со што површината на челикот оксидира и поцрнува, додека златото почнува да сјае. Оваа техника преку Арапските земји е дојдена во Шпанија каде е и усовршена до перфекција во градчето Толедо по што ова пенкало го добива и името.

  Пеликан за потребите на моделот Toledo ја усвојува оваа техника во далечната 1931 година и од тогаш до денес дизајнот на ова уникатно парче за пишување визуелно воопшто не е променет.

  Секое Toledo претставува уникат затоа што гравирањето на мотивот се прави рачно што го прави секое Toledo пенкало приказна сама за себе. Процесот на изработка на ова налив перо се одвива во повеќе фази и е многу тежок поради што годишно од овој модел се прават само неколку примероци.

  Доколку поседувате Toledo налив перо вие држите мало парче уметност и историја во вашата рака.

  Оваа серија е достапна како модел М700 и М900. Доаѓа со соодветен gift box и гаранција.

   

 • Porsche® – Tac Flex – Хемиско Пенкало

  19,450 ден

  Porsche® – Tac Flex

  (ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

  Изработката на Porsche Design серијата за ексклузивен прибор за пишување е ниво погоре од се она што имате видено до сега.  Импресивната ласерска технологија која е користена за изработка, комбинирана со иноватиот дизајн и најситната посветеност на деталите (што можете да ја забележите на видеото подоле), го прават ова пенкало нешто повеќе од само обичен инструмент за пишување.

  Телото на ова пенкало е направено од најквалитетни засебни парчиња нерѓосувачки челик кои се прецизно испреплетени до перфекција се со цел да се добие овој луксузаен, уникатен и модерен изглед на пенкалото.

  Доаѓа со соодветен брендиран gift box и гаранција.

   

  – Хемиско Пенкало Сиво – 19.450 ден

  – Хемиско Пенкало Црно – 20.450 ден.

   

 • Porsche® – Tac Flex – Ролер

  21,950 ден

  Porsche® – Tac Flex

  (РОЛЕР)

  Изработката на Porsche Design серијата за ексклузивен прибор за пишување е ниво погоре од се она што имате видено до сега.  Импресивната ласерска технологија која е користена за изработка, комбинирана со иноватиот дизајн и најситната посветеност на деталите (што можете да ја забележите на видеото подоле), го прават ова пенкало нешто повеќе од само обичен инструмент за пишување.

  Телото на овој ролер е направено од најквалитетни засебни парчиња нерѓосувачки челик кои се прецизно испреплетени до перфекција се со цел да се добие овој луксузаен, уникатен и модерен изглед на пенкалото.

  Доаѓа со соодветен брендиран gift box и гаранција.

   

  – Ролер (сива боја) – 21.950 ден

  – Ролер (црна боја) – 24.950 ден.

 • Porsche® – Tac Flex – Налив Перо

  38,950 ден

  Porsche® – Tac Flex (НАЛИВ ПЕРО)

  Изработката на Porsche Design серијата за ексклузивен прибор за пишување е ниво погоре од се она што имате видено до сега.  Импресивната технологија која е користена за изработка, комбинирана со иноватиот дизајн и најситната посветеност на деталите (што можете да ја забележите на видеото подоле), го прават ова налив перо нешто повеќе од само обичен инструмент за пишување.

  Телото на ова налив перо е направено од најквалитетни засебни парчиња нерѓосувачки челик кои се прецизно испреплетени до перфекција се со цел да се добие овој луксузаен, уникатен и модерен изглед на пенкалото. Перото е изработено од 18 каратно злато и доаѓа во 3 различни димензии F / M / B.

  Доаѓа со соодветен брендиран gift box и гаранција. 

   

  – Налив Перо Сиво – 38.950 ден

  – Налив Перо Црно – 39.950 ден.

 • Porsche® – Laser Flex – Хемиско Пенкало

  34,950 ден

  Porsche® – Laser Flex

  (ХЕМИСКО ПЕНКАЛО)

  Изработката на Porsche Design серијата за ексклузивен прибор за пишување е ниво погоре од се она што имате видено до сега.  Импресивната ласерска технологија која е користена за изработка, комбинирана со иноватиот дизајн и најситната посветеност на деталите што можете да ја забележите на видеото подоле, го прават ова пенкало нешто повеќе од само обичен инструмент за пишување.

  Ова парче уметност е направено од нерѓосувачки челик кој е отпорен на гребаници. Доаѓа со соодветен брендиран gift box и гаранција. 

   

  – Хемиско Пенкало Сиво – 34.950 ден

  – Хемиско Пенкало Црно – 36.950 ден.

 • Мастило Edelstein® – 50ml

  1,145 ден

  Мастило Edelstеin® by Pelikan – 50ml

   

  Името на оваа колекција преведено од германски (Edelstеin) на македонски значи скапоцен камен (gem stone). Сите различни бои на Edelstеin® мастилата одговараат на бојата на некој скапоцен камен. Секое од овие мастила во себе има специјална состојка која овозможува екстра лесно пишување со мастилото и заштита на перцето.

  Изгледот и уникатните бои го прават ова екстра квалитетно мастило убав сувенир на вашата работна маса.

 • Мастило 4001 – 30ml

  250 ден

  Мастило – INK4001 by Pelikan – 30ml

  Пеликан го произведува мастилото 4001 повеќе од 100 години што претставува доказ за неговиот екстра квалитет, правеќи го ова мастило вистинска класика и воедно еден од најпознатите брендови на Пеликан.

  Уникатната формула на INK 4001 гарантира светли бои кои оставаат силна трага при пишување. Ова екстра квалитетно мастило претставува перфектен додаток за вашето налив перо.

 • Pelikan Souverän® – Tortoise Shell White (НАЛИВ ПЕРО/ХЕМИСКО/РОЛЕР)

  Pelikan Souverän® – Tortoise Shell White

  (НАЛИВ ПЕРО/ ХЕМИСКО ПЕНКАЛО/РОЛЕР)

   

  Souverän® серијата на Пеликан е вистинска класика во светот на ексклузивниот прибор за пишување.

  Класичниот и елегантен изглед дозволува да го користите во секоја прилика, а претставува и одличен подарок за вистинките љубители на пенкала. Подарете му го на некој близок, на вашите бизнис партнери или пак нека биде поклон за самите вас и бидете сигурни дека нема да погрешите со изборот. Souverän® серијата, во зависност од моделот доаѓа со позлатени (24 к. злато) или сребрени детали на самото пенкало. Перцето кај налив перото е направено од 14 (М 300 – М600) или 18 (М800 – М1000) каратно злато, повторно во зависност од серијата.

  Souverän серијата е достапна како налив перо, хемиско пенкало, ролер и технички молив. Доаѓа заедно со гаранција и соодветен gift box.

  Ви ги препорачуваме и Edelstein® мастилата на Пеликан за комплетно доживување на магијата на ова налив перо.