fbpx

Мастила и Рефили

 • ПАТРОНИ И РЕФИЛИ / МИНИ

  РЕФИЛИ ПЕЛИКАН

   

  Патрони за Налив Перо:  

   – Пеликан TP/6

   – Пеликан GTP/5

   

  Мини за Пенкала:

   – Пеликан Рефил 337 – мина: F (0.8mm) / M (1.0mm) / B (1.2mm)

   – Пеликан Рефил 38 – мина: F (0.8mm) / M (1.0mm) / B (1.2mm)

   

  Мини за Ролер:

   – Пеликан Рефил 338 – мина: F (0.8mm) / M (1.0mm) / B (1.2mm)

 • Мастило 4001 – 30ml

  260 ден 189 ден

  Мастило – INK4001 by Pelikan – 30ml

  Пеликан го произведува мастилото 4001 повеќе од 100 години што претставува доказ за неговиот екстра квалитет, правеќи го ова мастило вистинска класика и воедно еден од најпознатите брендови на Пеликан.

  Уникатната формула на INK 4001 гарантира светли бои кои оставаат силна трага при пишување. Ова екстра квалитетно мастило претставува перфектен додаток за вашето налив перо.

 • Мастило Edelstein® – 50ml

  1,200 ден 899 ден

  Мастило Edelstеin® by Pelikan – 50ml

   

  Името на оваа колекција преведено од германски (Edelstеin) на македонски значи скапоцен камен (gem stone). Сите различни бои на Edelstеin® мастилата одговараат на бојата на некој скапоцен камен. Секое од овие мастила во себе има специјална состојка која овозможува екстра лесно пишување со мастилото и заштита на перцето.

  Изгледот и уникатните бои го прават ова екстра квалитетно мастило убав сувенир на вашата работна маса.