fbpx

Прибор за пишување

 • НАЛИВ ПЕРО + ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE

  НАЛИВ ПЕРО + ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE

   

  НАЛИВ ПЕРО + ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE – висококвалитетни метални налив перо и хемиско пенкало спакувани во gift box. Идеално за запишување на вашите идеи и забелешки. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да ги користите во секоја прилика и ги прават одличен подарок за вистинските љубители на пенкала.

   

  Pelikan Jazz серијата е достапна и како хемиско пенкало во elegance, velvet, pastel и classic варијатна поединечно.

  Pelikan Jazz серијата е достапна и како налив перо поединечно.

   

 • ГУМА ЗА БРИШЕЊЕ – AC 30 PELIKAN

  ГУМА ЗА БРИШЕЊЕ – PELIKAN AC 30

   

  ПЕЛИКАН AC 30 – гума за бришење со премиум квалитет за лесно, брзо и прецизно бришење на сите врсти на графит од површината. Мека гума која не ја кине и не остава трагови на хартијата при бришењето.

   

 • НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN STOLA

  НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN STOLA

   

  НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN STOLA – висококвалитетно метално налив перо. Добитник на наградата за Дизајн на Годината во Германија. Идеално за запишување на вашите идеи и забелешки. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да го користите во секоја прилика и го прават одличен подарок за вистинските љубители на пенкала. Доаѓа заедно со Pelikan gift box.

   

  Jazz Stola серијата е достапна и како хемиско пенкало.

  Jazz Stola серијата е достапна и како ролер.

 • ГУМА ЗА БРИШЕЊЕ – AS 30 PELIKAN

  ГУМА ЗА БРИШЕЊЕ – PELIKAN AS 30

   

  ПЕЛИКАН AS 30 – гума за бришење со премиум квалитет за лесно, брзо и прецизно бришење на сите врсти на графит од површината. Мека гума која не ја кине и не остава трагови на хартијата при бришењето.

   

   

 • PELIKAN ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN STOLA

  ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN STOLA

   

  ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – PELIKAN STOLA – висококвалитетно метално хемиско пенкало. Добитник на наградата за Дизајн на Годината во Германија. Идеално за запишување на вашите идеи и забелешки. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да го користите во секоја прилика и го прават одличен подарок за вистинските љубители на пенкала. Достапно е во повеќе варијанти. Доаѓа заедно со Pelikan gift box.

   

  Pelikan Stola серијата е достапна и како налив перо.

  Pelikan Stola серијата е достапна и како ролер.

 • НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE

  НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE

   

  НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN JAZZ ELEGANCE – висококвалитетно метално налив перо. Идеално за запишување на вашите идеи и забелешки. Елегантниот и модерен изглед дозволуваат да го користите во секоја прилика.

  Достапно во две бои: црна и бела.

   

  Jazz серијата е достапна и како хемиско пенкало во elegance, velvet, pastel и classic варијатна.

  Jazz Elegance серијата е достапна и како комбинација од хемиско пенкало и налив перо во gift box.

 • ГУМА ЗА БРИШЕЊЕ – AS 40 PELIKAN

  ГУМА ЗА БРИШЕЊЕ – PELIKAN AS 40

   

  ПЕЛИКАН AS 40 – гума за бришење со премиум квалитет за лесно, брзо и прецизно бришење на сите врсти на графит од површината. Мека гума која не ја кине и не остава трагови на хартијата при бришењето.

   

   

 • ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – WINNING

  ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – WINNING

   

  ХЕМИСКО ПЕНКАЛО – WINNING наменето за канцелариска, школска и домашна употреба. Достапно е во повеќе бои.

   

  Боја на мстило: плава

   

 • ФАЈНЛАЈНЕР – PELIKAN

  ФАЈНЛАЈНЕР – PELIKAN

   

  ФАЈНЛАЈНЕР – PELIKAN со премиум квалитет и јаки бои. Погоден за екстра тенко пишување, цртање или боење. Наменет за канцелариска и школска употреба. Достапен во повеќе различни бои.

  Дебелина на траг: 0,4 mm

   

 • ФАЈНЛАЈНЕР – OFFISHOP

  ФАЈНЛАЈНЕР – OFFISHOP

   

  ФАЈНЛАЈНЕР – OFFISHOP со одличен квалитет. Дебелина на траг од 0,4 мм.

  Достапен во повеќе различни бои.

 • ТЕКСТМАРКЕР – PELIKAN SIGNAL

  ТЕКСТМАРКЕР – PELIKAN SIGNAL

   

  ПЕЛИКАН текстмаркер со висок квалитет за маркирање и подвлекување на текст. Има флуросцентно мастило кое остава јасен траг и брзо се суши на хартијата за да не дојде до размачкување. Може да се користи на сите видови на хартија. Достапен во повеќе бои.

 • ТЕКСТМАРКЕР – PELIKAN 490

  ТЕКСТМАРКЕР – PELIKAN

   

  ПЕЛИКАН текстмаркер со висок квалитет за маркирање и подвлекување на текст. Има флуросцентно мастило кое остава јасен траг и брзо се суши на хартијата за да не дојде до размачкување. Може да се користи на сите видови на хартија. Достапен во повеќе бои.

 • ТЕКСТМАРКЕР – OFFISHOP

  ТЕКСТМАРКЕР ОФФИШОП

   

  ОФФИШОП текстмаркер со висок квалитет за маркирање и подвлекување на текст. Има флуросцентно мастило кое остава јасен траг и брзо се суши на хартијата за да не дојде до размачкување. Може да се користи на сите видови на хартија. Достапен во повеќе бои.

 • РЕФИЛ PELIKAN ( ХЕМИСКО ПЕНКАЛО / РОЛЕР )

   

  РЕФИЛ за Хемиско Пенкало Пеликан 337 

  достапно во повеќе бои (плава / црвена / црна) и повеќе дебелини на мина (F / M / B)

   

  РЕФИЛ за Хемиско Пенкало Пеликан 38 

  достапно во повеќе бои (плава / црвена / црна) и повеќе дебелини на мина (F / M / B)

   

  РЕФИЛ за Ролер Пеликан 338 

  достапно во повеќе бои (плава / црна) и повеќе дебелини на мина (F / M / B)

 • РЕФИЛ OFFISHOP

  РЕФИЛ OFFISHOP

   

  РЕФИЛ OFFISHOP – достапен е во повеќе бои – плава, црвена, црна

   

 • ПЕРМАНЕНТЕН МАРКЕР СО КОС ВРВ – OFFISHOP

  ПЕРМАНЕНТЕН МАРКЕР СО КОС ВРВ – ОФФИШОП

   

  Оффишоп перманентен водоотпорен маркер со висок квалитет. Остава интензивен траг и боја. Одличен за канцелариска, школска и домашна употреба. Наменет за пишување на: хартија, дрво, стакло, текстил, метал, пластика…

  Дебелина на траг: 2-4 mm.

  Достапен во повеќе различни бои.

 • ПЕРМАНЕНТЕН МАРКЕР – PELIKAN 407F

  ПЕРМАНЕНТЕН МАРКЕР – PELIKAN 407F

   

  Пеликан перманентен водоотпорен маркер со висок квалитет. Има заоблен врв. Остава интензивен траг и боја. Одличен за канцелариска, школска и домашна употреба. Наменет за пишување на: хартија, дрво, стакло, текстил, метал, пластика…

  Дебелина на траг: 1,5 mm.

  Достапен во повеќе различни бои.

 • ПЕРМАНЕНТЕН МАРКЕР – OFFISHOP

  ПЕРМАНЕНТЕН МАРКЕР – ОФФИШОП

   

  Оффишоп перманентен водоотпорен маркер со висок квалитет. Има заоблен врв. Остава интензивен траг и боја. Одличен за канцелариска, школска и домашна употреба. Наменет за пишување на: хартија, дрво, стакло, текстил, метал, пластика…

  Дебелина на траг: 1,5 mm.

  Достапен во повеќе различни бои.

 • ПЕРМАНЕНТЕН МАРКЕР ( БЕЛ-СРЕБРЕН-ЗЛАТЕН )

  ПЕРМАНЕНТЕН МАРКЕР ( БЕЛ-СРЕБРЕН-ЗЛАТЕН ) ОФФИШОП

   

  ПЕРМАНЕНТЕН МАРКЕР ( БЕЛ-СРЕБРЕН-ЗЛАТЕН ) – перманентен водоотпорен маркер со висок квалитет. Остава интензивен траг и боја. Дебелина на траг 1,5мм. Одличен за канцелариска, школска и домашна употреба. Наменет за пишување на: хартија, дрво, стакло, текстил, метал, пластика…

 • ПАТРОНИ ЗА НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN 4001

  ПАТРОНИ ЗА НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN 4001

   

  ПАТРОНИ ЗА НАЛИВ ПЕРО – PELIKAN 4001 – патрони со мастило кое остава силна трага при пишување и брзо се суши на хартијата за да не дојде до размачкување.

  Достапни два вида: TP/6 и GTP/5

   

 • ПАТРОНИ ЗА НАЛИВ ПЕРО – OFFISHOP

  ПАТРОНИ ЗА НАЛИВ ПЕРО – OFFISHOP

   

  ПАТРОНИ ЗА НАЛИВ ПЕРО – OFFISHOP – патрони со мастило во практично пакување за чување. Брзо се суши кога ќе се нанесе на хартија за да не дојде до размачкување.

  Боја: плава

   

 • ОСТРИЛКА СО КОНТЕЈНЕР – PELIKAN ПРЕМИУМ

  ДУПЛА ОСТРИЛКА СО КОНТЕЈНЕР – PELIKAN ПРЕМИУМ

   

  ОСТРИЛКА СО КОНТЕЈНЕР ПЕЛИКАН – дупла пластична острилка со висок квалитет. Има модерен и интересен дизајн. Острилката има сечиво од нерѓосувачки челик и контејнер кој ги собира остатотците од острењето.

  Достапна и во блистер пакување и на дисплеј.

 • МЕТАЛНО ХЕМИСКО ПЕНКАЛО

  МЕТАЛНО ХЕМИСКО ПЕНКАЛО

   

  МЕТАЛНО ХЕМИСКО ПЕНКАЛО на клик достапно во повеќе бои.

  Боја на мстило: плава

  Мина: 0.7 mm

   

 • МАСТИЛО ЗА НАЛИВ ПЕРО – ПЕЛИКАН 4001

  МАСТИЛО ЗА НАЛИВ ПЕРО 30ml – ПЕЛИКАН 4001

   

  МАСТИЛО ЗА НАЛИВ ПЕРО 30 ml – ПЕЛИКАН 4001 – висококвалитетно мастило кое остава силна трага при пишување и брзо се суши на хартијата за да не дојде до размачкување. Серијата 4001 е достапна во различни бои.

   

 • ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – ТРИАНГУЛАР

  ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА ХБ – ТРИАНГУЛАР

   

  Дрвен молив со гума со висок квалитет. Направен е од квалитетно дрво и цврста HB мина која тешко се крши. Графитот е од премиум квалитет што овозможува негово бришење со гума без да остави дамки на хартијата. Телото на овој молив е во разни забавни бои што го прави интересен за сите деца.

  Има триангулар облик за поудобно држење при пишување и цртање.

 • ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – PELIKAN

  ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – PELIKAN

   

  Дрвен молив со гума од највисок квалитет. Направен е од квалитетно дрво и цврста HB мина која тешко се крши. Графитот е од премиум квалитет што овозможува негово лесно бришење со гума без да остави дамки на хартијата.

  Хексагоналниот облик на моливот е за поудобно држење при пишување и цртање.

 • ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – ТАБЛИЦА МНОЖЕЊЕ

  ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – ТАБЛИЦА МНОЖЕЊЕ

   

  Дрвен молив со гума со висок квалитет. Направен е од квалитетно дрво и цврста HB мина која тешко се крши. Графитот е од премиум квалитет што овозможува негово бришење со гума без да остави дамки на хартијата. На телото на овој молив е исцртана таблицата за множење и го прави интересен за сите деца.

 • ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – ПАСТЕЛ

  ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА ХБ – ПАСТЕЛ

   

  Дрвен молив со гума со висок квалитет. Направен е од квалитетно дрво и цврста HB мина која тешко се крши. Графитот е од премиум квалитет што овозможува негово бришење со гума без да остави дамки на хартијата. Телото и гумичката на овој молив се во нежни пастелни бои.

  Има триангулар облик за поудобно држење при пишување и цртање.

 • ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – НЕОН

  ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – НЕОН

   

  Дрвен молив со гума со висок квалитет. Направен е од квалитетно дрво и цврста HB мина која тешко се крши. Графитот е од премиум квалитет што овозможува негово лесно бришење со гума без да остави дамки на хартијата. Телото и гумата на овој молив е во јаки неон бои и има атрактивен, модерен дизајн.

   

 • ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – МЕТАЛИК

  ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – МЕТАЛИК

   

  Дрвен молив со гума со висок квалитет. Направен е од квалитетно дрво и цврста HB мина која тешко се крши. Графитот е од премиум квалитет што овозможува негово бришење со гума без да остави дамки на хартијата. Телото на овој молив е во метализирани тонови со црна гумичка за бришење на врвот.

  Има триангулар облик за поудобно држење при пишување и цртање.

 • ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – ЅВЕЗДИЧКИ

  ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – ЅВЕЗДИЧКИ

   

  Дрвен молив со гума со висок квалитет. Направен е од квалитетно дрво и цврста HB мина која тешко се крши. Графитот е од премиум квалитет што овозможува негово бришење со гума без да остави дамки на хартијата. Телото на овој молив е во светли интензивни бои со принт од ѕвеѕдички на него.

  Има триангулар облик за поудобно држење при пишување и цртање.

 • ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – NEON TUBE

  ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – NEON TUBE

   

  Дрвен молив со гума со висок квалитет. Направен е од квалитетно дрво и цврста HB мина која тешко се крши. Графитот е од премиум квалитет што овозможува негово лесно бришење со гума без да остави дамки на хартијата. Телото и гумата на овој молив се во јаки неон бои што му даваат атрактивен и модерен изглед.

  Има триангулар облик за поудобно држење при пишување и цртање.

   

 • ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – ФЛЕКСИ

  ДРВЕН МОЛИВ СО ГУМА HB – ФЛЕКСИ

   

  Дрвен молив со гума HB. Направен е од дрво кое е поразлично од стандардните и дозволува одредено виткање без да се скрши. Има цврста HB мина која тешко се крши. Телото на овој молив е во разни забавни бои што го прави интересен за сите деца.

  Хексагоналниот облик на моливот е за поудобно држење при пишување и цртање.

 • ДРВЕН МОЛИВ HB – ТРИАНГУЛАР

  ДРВЕН МОЛИВ HB – ТРИАНГУЛАР

   

  Дрвен молив со висок квалитет. Направен е од квалитетно дрво и цврста HB мина која тешко се крши. Графитот е од премиум квалитет што овозможува негово бришење со гума без да остави дамки на хартијата. Телото на овој молив е во повеќе различни бои што го прави интересен за сите деца.

  Има триангулар облик за поудобно држење при пишување и цртање.

 • ДРВЕН МОЛИВ HB – ПРЕМИУМ

  ДРВЕН МОЛИВ HB – ПРЕМИУМ

   

  Дрвен молив со висок квалитет. Направен е од квалитетно дрво и цврста HB мина која тешко се крши. Графитот е од премиум квалитет што овозможува негово бришење со гума без да остави дамки на хартијата. Телото на овој молив е во црна боја со јаки неон линии по неговата должива што го прави интересен за сите деца.

  Има триангулар облик за поудобно држење при пишување и цртање.

 • ДРВЕН МОЛИВ HB – КРИСТАЛ

  ДРВЕН МОЛИВ HB – КРИСТАЛ

   

  Дрвен молив со висок квалитет. Направен е од квалитетно дрво и цврста HB мина која тешко се крши. Графитот е од премиум квалитет што овозможува негово бришење со гума без да остави дамки на хартијата. Телото на овој молив е со разни интересни илустрации и кристали во боја што го прави интересен за сите деца.