fbpx

Корисни Информации за COVID-19 #СедиДома

На овој блог пост ќе можете да ги најдете сите потребни информации и линкови за вирусот COVID-19.

Корисни Линкови:  КОВИД-19 (мерки и препораки)   /   Институт за Јавно Здравје   /   СЗО   

 

Со цел сите да бидеме во тек со најновите информации, мерки и препораки за овој вирус, во употреба e пуштена страната koronavirus.gov.mk, како и апликацијата за мобилни телефони која можете да ја симнете на koronavirus.gov.mk/app.


Дополнително изработена е апликацијата СТОП.КОРОНА која има за цел полесно следење и рано предупредување на лицата кои имале контакт со лице позитивно на корона вирусот. Таа апликација можете да ја преземете на следниот линк. ( https://stop.koronavirus.gov.mk/ )

 

#СедиДома и #СпасиЖивот

 

Related Posts:

Хуманитарна Back to School Акција на Графотекс и Веро !

Графотекс и Веро во голема хуманитарна акција за помагање на...

Производите на Графотекс во суперпродавницата на Literatura.mk во Сити Мол!

Графотекс присуствуваше на отварањето на најголемата книжарница во Македонија –...

Графотекс на Paperworld во Франфуркт

Графотекс во периодот од 25.01 – 28.01 присуствуваше на најголемиот...