fbpx

Хуманитарна Back to School Акција на Графотекс и Веро !

Графотекс и Веро во голема хуманитарна акција за помагање на образованието на децата од СОС детското село!

Со купување на училишен прибор од брендовите на Графотекс – PelikanLipa Mill и S-Cool вие помагате за непречено образование на децата и младите од СОС детското село, а за возврат за секоја сметка во вкупна вредност од 500 денари од истите брендови добивате и ПОДАРОК ПАКЕТЧЕ СО УЧИЛИШЕН ПРИБОР…. (прочитајте повеќе) 

За време на акцијата која трае од 10.09.2020 година до 15.10.2020 година Графотекс донира по:

  • 1 денар за секоја купена тетратка од брендот Lipa Mill
  • 1 денар за секое купено парче школски прибор (дрвени бои, фломастери, водени, темперни бои, блокови …итн) од брендовите Pelikan и S-Cool 
  • 10 денари за секој купен школски несесер, етуа од брендот S-Cool

Со поддржување на оваа акција вие директно помагате на:

  • 47 деца од предучилишна возраст
  • 110 деца во основното образование
  • 42 деца во средното образование
  • 20 младинци на факултет

Секое дете заслужува еднаква шанса за образование! 

 

*Сите права се задржани. Забрането е преземање на оваа содржина без претходна согласност од авторот

Related Posts:

Производите на Графотекс во суперпродавницата на Literatura.mk во Сити Мол!

Графотекс присуствуваше на отварањето на најголемата книжарница во Македонија –...

Заштитни Маски KN95 во Графотекс

Заштитни маски KN95 во Графотекс (прочитај повеќе) Графотекс е компанија...

Графотекс на Paperworld во Франфуркт

Графотекс во периодот од 25.01 – 28.01 присуствуваше на најголемиот...