fbpx

Графотекс БЛОГ

Втора година по ред Графотекс и Веро во заедничка донаторска хуманитарна акција за поддршка на образованието на децата од СОС детското село!

По минатогодишната успешна акција , повторно и оваа учебна година Графотекс во соработка со Веро и Џамбо маркетите, со ваша помош донира средства за поддршка на образованието на децата без родителска грижа од СОС Детско село.

Запознајте се со вашите нови СМАРТ ТЕТРАТКИ

Заштитни маски KN95 во Графотекс

(прочитај повеќе)

Графотекс и Веро во голема хуманитарна акција за помагање на образованието на децата од СОС детското село!

Со купување на училишен прибор од брендовите на Графотекс – PelikanLipa Mill и S-Cool вие помагате за непречено образование на децата и младите од СОС детското село, а за возврат за секоја сметка во вкупна вредност од 500 денари од истите брендови добивате и ПОДАРОК ПАКЕТЧЕ СО УЧИЛИШЕН ПРИБОР…. (прочитајте повеќе) 

Графотекс присуствуваше на отварањето на најголемата книжарница во Македонија – Literatura.mk Superstore. Новата суперпродавница која е со површина од 500 м², свечено беше отворена на 20.05.2020.

 

Kако долгогодишни соработници со Литература, во оваа суперпродавница ќе бидеме застапени со сиот свој училишен асортиман од брендовите Pelikan, Мар Мар – Липа Мил, Disney, како и калкулаторите од брендот Casio.

ЕКСКЛУЗИВНО, Literatura.mk Superstore ќе претставува и изложбен и продажен простор на екслузивната програма и прибор за пишување на Pelikan FWI и Porsche Design.

Графотекс во периодот од 25.01 – 28.01 присуствуваше на најголемиот саем за школски и канцелариски материјали во cветот – Paperworld 2020, кој се одржува секој Јануари во Франкфурт, Германија. Саемот традиционално се одржува во најдолемиот егзибициски центар во светот – Frankfurt Messe кој се простира на површина од 367,000 m² хали за изложба и презентација како и дополнителен слободен простор од 96,000 m². …(продолжи со читање)